Definitie :

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Omdat het woord ‘duurzaam’ geen simpel marketing woord is, maar juist de weerspiegeling van een eerlijke en oprechte ontwikkeling in de huidige maatschappij, willen wij u graag attent maken op de reeds gemaakte “ecologisch-verantwoordelijke vorderingen” die wij sinds enkele jaren tot stand hebben gebracht.

Alle hieronder genoemde technieken hebben alleen kunnen functioneren omdat wij al ons personeel hebben geïmpliceerd, gemobiliseerd en vooral gevoelig hebben gemaakt voor het onderwerp ‘duurzame ontwikkeling’.

 

1 – Betreffende het economisch energiegebruik, vindt u hieronder de door ons gebruikte technieken en maatregelen.

Voor onze luxe stacaravans hebben wij niet “zomaar” voor de constructeur O’Hara gekozen.

O’Hara is namelijk de enige Mobilhome constructeur met de certificatie: ISO 14 001. Deze certificatie garandeert een milieuvriendelijk fabricatieproces.
O’Hara heeft als uitgangspunt dat alle Mobilhomes ten tijde van vernietiging voor 100% recyclebaar zullen zijn. Vandaag de dag hebben zij dit al voor 95% bereikt.
Het hout dat gebruikt wordt voor de bouw van de Mobilhomes is afkomstig uit ecologisch onderhouden bossen en draagt het label « FSC » of « PEFC ».

 

Onze luxe stacaravans met zicht op de zee of zicht op de bergen zijn uitgerust met:

• Inbouwspots met LED gloeilampen. Deze LED gloeilampen werken tot 6 keer langer dan de standaard lage consumptie gloeilampen.
• Een speciaal contact door middel van een “sleutelkaart” waardoor het lichtgebruik wordt verminderd tot de tijd van verblijf in de Mobilhome.
• Een tijdschakelaar (timer) voor de buitenverlichting.
• A-klasse koelkasten en energiezuinige gloeilampen om zodoende het belangrijkste energieverbruik te verminderen.
• 100% isolering dankzij het gebruik van glaswol voor zo min mogelijk warmteverlies. Deze isolering bestaat voor minimaal 50% uit gerecycled glasmateriaal en voor de resterende 50% uit zand; een onuitputtelijk natuurlijk materiaal.
• Een elektrisch regelbare convectieradiator. We beperken het gebruik van airconditioning door zon en licht zoveel mogelijk in de stacaravans te laten.

 

Wij limiteren het gebruik van airconditioning systemen dankzij zonneschermen en lichtgekleurde dakbedekkingen voor de traditionele Mobilhomes en strooien daken voor de Faré luxe stacaravan aan de zeekant.

 

De voorzieningen op de camping:

• Onze sanitaire faciliteiten zijn voorzien van aanwezigheidsdetectoren in de individuele wasbak cabines.
• Onze zwembaden worden verwarmd met een ecologische warmtepomp.

 

2 – Voor een milieuvriendelijke behandeling van het afval, vindt u hieronder de (technische) manieren die wij hebben opgezet in onze organisatie.

Onze Mobilehomes zijn voorzien van:

• Een sorteerbak voor verpakkingsafval.

 

De voorzieningen op de camping:

• Wij hebben een collectieve Poly-compost ruimte geïnstalleerd: een plek ‘leuk en educatief’ voor de klant waar organisch keuken afval wordt gescheiden.
• Ons tuinonderhoud team composteert het afval afkomstig uit de ‘groene zones’ op het terrein (gemaaid gras, bladeren, onkruid etc.,…)
• Wij beschikken over sorteer afvalbakken voor verpakkingen, papier en glas.
• Het gebruik van niet herbruikbare plastic tassen wordt beperkt.

Onze brochure, bestemt voor onze klanten, is uitgeprint op gerecycled papier door een gecertificeerde drukker en verpakt in een biologisch afbreekbaar plastic.

 

3 – Hieronder vindt u de door onze organisatie gebruikte technieken op het gebied van economisch watergebruik.

Ons team heeft een speciale cursus gevolgd betreffende waterbesparing.

 

De Mobilehomes zijn voorzien van:

• Op alle kranen zitten speciale waterbesparende knoppen en de toiletten beschikken over dubbele spoelinrichtingen om het watergebruik te verminderen.

 

De voorzieningen op de camping:

• Het sproeien van het gras en de planten wordt vroeg in de ochtend of laat in de middag gedaan om zodoende zo min mogelijk water te verliezen door verdamping in volle zon.

 

In de sanitaire faciliteiten:

• De douches zijn voorzien van drukknoppen.